Aandelen Nieuwater BV verkocht

Drinkwaterbedrijf WMD draagt haar aandelen in Nieuwater BV, eigenaar van de puurwaterfabriek in Nieuw-Amsterdam, over aan waterschap Vechtstromen. Binnenkort zetten de bestuurders Leo Hendriks van WMD en Wim Stegeman van waterschap Vechtstromen een handtekening onder het verkoopcontract.

100% drinkwater

WMD kiest ervoor om een 100% drinkwaterbedrijf te zijn en neemt afscheid van niet-drinkwater activiteiten. Vandaar ook dat is besloten tot verkoop van de aandelen van WMD in NieuwaterBV. Vechtstromen gaat nu zelfstandig door met Nieuwater BV.

Waardevolle kennis

Directeur Leo Hendriks van WMD: ‘We hebben als WMD enorm veel geleerd van dit project samen met waterschap Vechtstromen. Deze kennis passen we nu toe bij verschillende zuiveringsinstallaties voor drinkwater in Drenthe. Mede daardoor kunnen inwoners en bedrijven in Drenthe blijven rekenen op goed en gezond drinkwater.’

Nieuwater BV

WMD en Vechtstromen zijn sinds 2004 partner in Nieuwater BV. Beide zijn voor 50 procent aandeelhouder. De fabriek in Nieuw-Amsterdam is in 2010 gerealiseerd. In de fabriek wordt van gezuiverd rioolwater uit de naastgelegen rioolwaterzuivering ultrapuur water gemaakt voor de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Deskundigen van WMD en Vechtstromen hebben samen dit unieke proces ontwikkeld.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.