Aan de slag in Zuidlaren

Van 1963 tot 2001 leverde het productiestation in Zuidlaren drinkwater voor de omgeving. Sindsdien had het geen functie meer in de winning en zuivering, maar nog wel als tussenstation. Met tussenstations voorziet WMD gebieden die verder van een drinkwaterproductiestation liggen van een goede waterdruk. Sinds 2009 viel ook die functie weg. Het terrein wordt op dit moment opgeruimd en leeggehaald.

Slopen en recyclen

De gebouwen op het terrein waren eerder al afgebroken. Wat nu nog rest, zijn de bronputten, drinkwaterreservoirs en oude leidingen. Voordat het begon te sneeuwen is sloop- en recyclingbedrijf Bork begonnen met de sloop van de 2 reservoirs en meerdere bronputten. Met een sloopkraan maken ze het puin klein. Hierna scheiden ze het betonijzer van het beton. Zo kunnen beide materialen weer gebruikt worden als grondstof voor een volgend bouwwerk.

Uit de oude doos

Tegenover het drinkwaterproductiestation lag een kantoor met magazijn van WMD. Met z’n allen deden ze de snoeiwerkzaamheden in de winter. Als er veel sneeuw was gevallen, moesten de paden natuurlijk sneeuwvrij worden gemaakt. Bij strenge vorst werd er een baan op het ijs van de nabijgelegen plas geveegd zodat de kinderen uit de buurt konden schaatsen.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.