0592 854 550

Kraan doorspoelen

In elk huis in Drenthe stroomt schoon drinkwater uit de kraan. Toch moet u in sommige gevallen uw kraan even open laten staan om de leidingen door te spoelen.

Nieuwbouwwoning

Bent u naar een nieuwbouwwoning verhuisd of heeft u een nieuwe waterleiding aangelegd in huis? Dan is het goed om de eerste 3 maanden de kranen 2 minuten door te spoelen als u langer dan 8 uur geen water heeft gebruikt.

Toiletbezoek zorgt ook voor het doorspoelen van de waterleiding.

De binnenleidingen kunnen nog lood en andere ongewenste stoffen bevatten.

Nieuwe kraan

Heeft u een nieuwe kraan gemonteerd? Zet de eerste 3 maanden de kraan 10 seconden open voor u water tapt om te drinken of voedsel te bereiden.

Nieuwe kranen geven in de eerste periode van gebruik soms lood en andere metalen aan het water af. Dat gebeurt vooral als het water in de kraan stilstaat.

Heeft u een mengkraan? Kies dan voor de middelste stand bij het doorspoelen.

Na een vakantie

Bent u langer dan een week niet thuis geweest? Dan heeft het water in de leidingen een tijdje stilgestaan. Vooral bij warm weer kan dit gevolgen hebben voor de kwaliteit van het drinkwater.

Zet daarom bij thuiskomst uw kraan even open, trek uw toilet door en laat de douche even lopen voor gebruik. Laat het water een minuut lang rustig stromen en voorkom dat het water vernevelt.

Bekijk video

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.