Vernieuwen leidingnet

WMD zorgt voor betrouwbaar drinkwater. Om dat water bij u thuis te bezorgen is een goed leidingnet van groot belang. De waterleiding in de provincie Drenthe is in de jaren vijftig in hoog tempo aangelegd. Voor de hoofdleidingen werd asbestcement gebruikt. Toen een gebruikelijk materiaal voor het transport van drinkwater. Die leidingen naderen nu het einde van hun levensduur. De komende jaren vervangen we alle oude leidingen door pvc-leidingen. Om een goede drinkwaterlevering in de toekomst zeker te stellen.

 

Hoofdleidingen

In Drenthe ligt 5280 kilometer hoofdleiding. Het merendeel bestaat al uit pvc, maar ruim 700 kilometer leiding is nog van asbestcement. Om deze leidingen gaat het.

Na jaren in de grond blijkt dat een deel van deze leidingen problemen opleveren. Op sommige plaatsen neemt de sterkte af, vooral in gebieden met veengrond. De zure veengrond werkt in op de leiding, waardoor deze kwetsbaar wordt.

Zo gaan we te werk

  • De komende jaren vernieuwen wij de waterleidingen in diverse Drentse gemeenten.
  • Gaan we bij u in de buurt aan de slag? Dan informeren wij u altijd vooraf.
  • WMD zoekt actief de samenwerking op met netbeheerders en gemeenten. Door samen te werken, kunnen we de overlast voor de omgeving beperken en kosten besparen.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

WMD zorgt ervoor dat u zo min mogelijk merkt van de werkzaamheden. Toch is enige overlast helaas onvermijdelijk.

Wanneer wij bij u in de straat aan het werk zijn, heeft u misschien even geen water. U ontvangt hierover altijd vooraf bericht.

In sommige gevallen moeten wij ook in uw voortuin of huis aan de leiding werken. Ook dan maken wij op tijd een afspraak.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.