Waterspelletjes voor buiten

Alle kinderen vinden het leuk om heerlijk buiten met water te spelen. Hoe natter, hoe leuker! Waterpret hoeft niet altijd met waterpistolen of spartelen in een zwembad. Er zijn veel meer mogelijkheden om buitenpret met water te hebben.

Tip

Zet u een pierenbadje in de tuin of op het terras om tijdens het mooie weer in af te koelen? Giet het water dan niet weg maar gebruik dit voor de planten binnen én buiten.

5 toffe spelletjes met water

Ballen gooien
Zet een paar emmers en bakjes met water in de tuin. Geef iedere emmer of bakje een cijfer. Hoe kleiner de bak, hoe hoger het cijfer. Kinderen mogen om de beurt met een bal gooien naar de emmers. Is de bal raak? Dan wordt het getal van de emmer bijgehouden. Wie verzamelt de meeste punten?

Sponstikkertje
De natte variant op het normale tikkertje. De tikker heeft een natte spons en probeert daarmee de ander kinderen te tikken. Ben je getikt? Dan ben jij de tikker!

Bowlen
Vul 10 lege plastic flessen met water en plak er een nummer op. Bal erbij en bowlen maar! Wie scoort de meeste punten?

Flessenvoetbal
Geef iedereen een fles met water. Alle kinderen gaan in een kring staan en zetten de fles voor zich neer. Elk kind mag proberen om de fles van een ander om te schieten. Wordt je fles geraakt? Zet hem snel overeind, zodat er zo min mogelijk water uitloopt. Wie aan het eind de volste fles heeft wint.

Het knikkertenenspel
Vul teiltjes met water en leg er een heleboel knikkers in. Het kind dat binnen 1 minuut de meeste knikkers met zijn of haar tenen uit de teil kan halen heeft gewonnen.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.