0592 854 550

Controle

Kwaliteit

U draait de kraan open en er komt betrouwbaar drinkwater uit. De kwaliteit is overal uitstekend, maar de samenstelling varieert per gebied. De bodem is overal anders en daardoor verschilt ook het grondwater per locatie.

Drents drinkwater is van uitstekende kwaliteit. WMD investeert voortdurend in innovatie en duurzaamheid, zodat u ook in de toekomst over betrouwbaar drinkwater kunt beschikken.

 

 

 

Watermonsters

Dagelijks nemen we watermonsters. In de bronnen, de zuivering, het leidingnet en bij klanten thuis. We controleren nauwkeurig of het water voldoet aan de strenge normen die in Nederland gelden voor drinkwater.

Het lab analyseert de monsters op samenstelling en bacteriologische betrouwbaarheid. Bij afwijkingen van de waterkwaliteit nemen we onmiddellijk actie.

Bekijk video

Drinkwaterwet

Drinkwater is onze eerste levensbehoefte. Daarom gelden er strenge kwaliteitseisen. Die zijn vastgelegd in de Drinkwaterwet en het Drinkwaterbesluit. De bewaking van de volksgezondheid is het belangrijkste uitgangspunt, maar er zijn ook normen voor de geur, kleur, smaak en hardheid van het water.

In bijlage A van het Drinkwaterbesluit staat welke stoffen in welke mate in het water mogen voorkomen.

Kwaliteitseisen

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.