0592 854 550

Coronavirus en drinkwater

Het coronavirus raakt ons allemaal, maar Drents drinkwater blijft gewoon uit de kraan stromen. Net zoals altijd. Ons water is veilig om te drinken en dat blijft zo. Voor uw gezondheid en die van onze medewerkers volgen we de richtlijnen van het RIVM.

Het coronavirus en onze service

  • Onze klantenservice is open.
  • Waterzaken regelt u ook snel op Mijn WMD.
  • Onze kantoren zijn gesloten voor bezoekers.
  • Vanaf 1 juni werken we weer bij klanten thuis.
  • Vanaf 1 juli vervangen we weer watermeters.
  • Het werk aan leidingen buiten gaat gewoon door.

Is er een storing?
We staan 24 uur per dag voor u klaar op T 0592 – 854 545.

Deze pagina volgt de actuele maatregelen van de rijksoverheid
Wij werken vanuit huis

Wij werken vanuit huis

Wij doen er alles aan om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. We volgen de adviezen van de rijksoverheid. Daarom werken onze medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis.

Doorwerkers

Doorwerkers

Geplande werkzaamheden aan leidingen gaan bijna altijd door. Het gaat hierbij om onderhoud aan de vitale infrastructuur. Dit is nodig om drinkwater te kunnen blijven leveren.

Altijd water

Altijd water

Onderhoud waarbij we woningen afsluiten van water, doen we zo weinig mogelijk. Als we toch het water moeten afsluiten, laten we dat op tijd weten. En we bezorgen schoon drinkwater.

Veilig werken achter de voordeur

Vanaf 1 juni gaan we de meeste werkzaamheden bij klanten thuis en bij bedrijven stap voor stap hervatten. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld kan dat.
Lees verder

Drents drinkwater is veilig

Drents drinkwater is zeer goed beschermd tegen het coronavirus. De verspreiding gaat niet via water. Iedereen heeft schoon drinkwater nodig. Daarom zijn we goed voorbereid op allerlei noodsituaties.
Lees verder

Betalen

Moeite met betalen door corona?

Kunt u nu de rekening niet op tijd betalen? Wij bieden verschillende oplossingen om uitstel van betaling of een regeling aan te vragen. Samen lossen we het op.
Lees verder

Voorkom legionella

Veel gebouwen zijn gesloten. Dan staat het drinkwater langere tijd stil. Of er wordt veel minder water gebruikt dan normaal. Voorkom legionella en spoel de leidingen minstens 1 keer per week door.
Lees verder

Start fris met vers water

Gaat uw school of sportclub weer open? Laat dan eerst alle kranen lopen. Het water in de binnenleidingen heeft langere tijd stilgestaan. De kwaliteit gaat achteruit en de legionellabacterie krijgt kans om te groeien.
Zo pakt u het aan

Tappunten weer open

Het drinkwater uit de WMD watertap is veilig. Maar het gebruik komt in deze tijd wel met een korte handleiding.
Lees verder

Helpt u onze monteurs om hun werk te doen?

Houd afstand als er op straat gewerkt wordt. Namens alle monteurs bedankt!

Ook in coronatijden moet er gewerkt worden aan het betrouwbaar en veilig houden van het drinkwater- en energienet en de telecomverbindingen. Zeker nu we zoveel mogelijk werken vanuit huis. Het werk van de netbeheerders gaat dan ook zoveel mogelijk door.

 

Bekijk video

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.