Coronavirus en drinkwater

Het coronavirus raakt ons allemaal, maar Drents drinkwater blijft gewoon uit de kraan stromen. Net zoals altijd. Ons water is veilig om te drinken en dat blijft zo. Voor uw gezondheid en die van onze medewerkers volgen we de richtlijnen van het RIVM.

Het coronavirus en onze service

  • Onze klantenservice is open.
  • Waterzaken regelt u ook snel op Mijn WMD.
  • Onze kantoren zijn gesloten voor bezoekers.
  • We stellen werkzaamheden bij klanten thuis uit.
  • We dragen een mondkapje als we toch achter de deur moeten werken.
  • Het werk aan leidingen buiten gaat gewoon door.

Is er een storing?
We staan 24 uur per dag voor u klaar op T 0592 – 854 545.

Deze pagina volgt de actuele maatregelen van de rijksoverheid
Wij werken vanuit huis

Wij werken vanuit huis

Wij doen er alles aan om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. We volgen de adviezen van de rijksoverheid. Daarom werken onze medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis.

Doorwerkers

Doorwerkers

Geplande werkzaamheden aan leidingen gaan bijna altijd door. Het gaat hierbij om onderhoud aan de vitale infrastructuur. Dit is nodig om drinkwater te kunnen blijven leveren.

Altijd water

Altijd water

Onderhoud waarbij we woningen afsluiten van water, doen we zo weinig mogelijk. Als we toch het water moeten afsluiten, laten we dat op tijd weten. En we zorgen voor flessen water.

Veilig werken

Nu de coronamaatregelen zijn verscherpt, dragen onze medewerkers een mondkapje bij werk achter de voordeur en houden ze 1,5 meter afstand. We volgen de richtlijnen van het RIVM.
Lees verder

Drents drinkwater is veilig

Drents drinkwater is zeer goed beschermd tegen het coronavirus. De verspreiding gaat niet via water. Iedereen heeft schoon drinkwater nodig. Daarom zijn we goed voorbereid op allerlei noodsituaties.
Lees verder

Betalen

Moeite met betalen door corona?

Kunt u nu de rekening niet op tijd betalen? Wij bieden verschillende oplossingen om uitstel van betaling of een regeling aan te vragen. Samen lossen we het op.
Lees verder

Voorkom legionella

Veel gebouwen zijn gesloten. Dan staat het drinkwater langere tijd stil. Of er wordt veel minder water gebruikt dan normaal. Voorkom legionella en spoel de leidingen minstens 1 keer per week door.
Lees verder

Helpt u onze monteurs om hun werk te doen?

Houd afstand als er op straat gewerkt wordt. Namens alle monteurs bedankt!

Ook in coronatijden moet er gewerkt worden aan het betrouwbaar en veilig houden van het drinkwater- en energienet en de telecomverbindingen. Zeker nu we zoveel mogelijk werken vanuit huis. Het werk van de netbeheerders gaat dan ook zoveel mogelijk door.

 

Bekijk video

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.