Naar inhoud

Coronavirus en drinkwater

Drinkwater

Het coronavirus raakt ons allemaal, maar Drents drinkwater blijft gewoon uit de kraan stromen. Net zoals altijd. Ons water is veilig om te drinken en dat blijft zo. Voor jouw gezondheid en die van onze medewerkers volgen we de richtlijnen van het RIVM.

Wij werken vanuit huis

Wij doen er alles aan om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. We volgen de adviezen van de rijksoverheid. Daarom werken onze medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis.

Doorwerkers

Geplande werkzaamheden aan leidingen gaan bijna altijd door. Het gaat hierbij om onderhoud aan de vitale infrastructuur. Dit is nodig om drinkwater te kunnen blijven leveren.

Kan water

Altijd water

Onderhoud waarbij we woningen afsluiten van water, doen we zo weinig mogelijk. Als we toch het water moeten afsluiten, laten we dat op tijd weten. En we zorgen voor flessen water.

Veilig werken

Voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers vragen we je om in een andere ruimte te wachten als onze monteurs werkzaamheden bij je thuis doen.

Drents drinkwater is veilig

Drents drinkwater is zeer goed beschermd tegen het coronavirus. De verspreiding gaat niet via water. Iedereen heeft schoon drinkwater nodig. Daarom zijn we goed voorbereid op allerlei noodsituaties.

Moeite met betalen door corona?

Kun je nu de rekening niet op tijd betalen? Wij bieden verschillende oplossingen om uitstel van betaling of een regeling aan te vragen. Samen lossen we het op.

Lees verder

Voorkom legionella

Veel gebouwen zijn gesloten. Dan staat het drinkwater langere tijd stil. Of er wordt veel minder water gebruikt dan normaal. Voorkom legionella en spoel de leidingen minstens 1 keer per week door.