Lage waterdruk door extreem hoog waterverbruik.

Beperk uw watergebruik. Lees verder

0592 854 550

Coronavirus en drinkwater

Het coronavirus raakt ons allemaal. We doen er alles aan om u en onze medewerkers gezond te houden. Drents drinkwater blijft gewoon uit de kraan stromen. Net zoals altijd. Ons water is veilig om te drinken en dat blijft zo.

We volgen de richtlijnen van het RIVM

  • Onze klantenservice is gewoon bereikbaar.
  • U kunt ook zelf waterzaken regelen in Mijn WMD.
  • Onze kantoren zijn gesloten.
  • Tot 1 juni komen we alleen als het echt nodig is bij u thuis.
  • Het werk aan leidingen buiten gaat door.

Is er een storing?
We zijn dag en nacht bereikbaar op T 0592 – 854 545.

Deze pagina volgt de actuele maatregelen van de rijksoverheid

Drents drinkwater is veilig

Iedereen heeft schoon drinkwater nodig. Daarom zijn we goed voorbereid op allerlei noodsituaties. Ons drinkwater is zeer goed beschermd tegen het coronavirus. De verspreiding gaat niet via water.
Lees verder

Betalen

Hulp bij betalen

Kunt u nu de rekening niet op tijd betalen? Wij bieden verschillende oplossingen om uitstel van betaling of een regeling aan te vragen. Samen lossen we het op.
Lees verder

Legionella

Veel gebouwen zijn gesloten. Dan staat het drinkwater langere tijd stil. Of er wordt veel minder water gebruikt dan normaal. Voorkom legionella en spoel de leidingen minstens 1 keer per week door.
Lees verder

Gaat uw school of sportclub weer open?

Laat dan eerst alle kranen lopen. Start fris met vers water. Het water in de binnenleidingen heeft langere tijd stilgestaan. De kwaliteit gaat hierdoor achteruit. En de legionellabacterie krijgt kans om te groeien.
Zo pakt u het aan

Tappunten weer open

Juist in deze tijd is het een goede zaak dat schoon stromend water in de openbare ruimte aanwezig is. Ons laboratorium gebruikt de tappunten voor het nemen van monsters, nu dat niet bij klanten thuis kan.
Lees verder

Klantafspraken

Klantafspraken

En we komen alleen als het echt noodzakelijk is bij klanten thuis. In het belang van u en onze medewerkers, proberen wij het aantal contacten aan de deur tot een minimum te beperken.

Doorwerkers

Doorwerkers

Geplande werkzaamheden aan leidingen gaan bijna altijd door. Het gaat hierbij om onderhoud aan de vitale infrastructuur. Dit is nodig om drinkwater te kunnen blijven leveren.

Altijd water

Altijd water

Onderhoud waarbij we woningen afsluiten van water, doen we zo weinig mogelijk. Als we toch het water moeten afsluiten, laten we u dat op tijd weten. En we bezorgen schoon drinkwater.

Helpt u onze monteurs om hun werk te doen?

Houd afstand als er op straat gewerkt wordt. Namens alle monteurs bedankt!

Ook in coronatijden moet er gewerkt worden aan het betrouwbaar en veilig houden van het drinkwater- en energienet en de telecomverbindingen. Zeker nu we massaal werken en les krijgen vanuit huis. Het werk van de netbeheerders gaat dan ook zoveel mogelijk door.

 

Bekijk video

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.